maanantai 13. elokuuta 2012

Hyllyjä Liedossa

Tulipa koettua neljän kisastartin (samalla koiralla) päivä eilen Liedossa, eikä siitä jäänyt paljoakaan käteen. Hyllytettiin joka radalla, eikä ne olleet edes hyviä hyllyjä. Tuomareina Asko Jokinen ja Anne Viitanen.

Askolla alkoi ja päästiin neljä estettä ihan kivasti, mutta sitten varasti puomilta ja ampui väärään putkeen. Meni niin hermot tuosta varastamisesta, että mentiin suoraan pois.

Sitten Annea. Tällä radalla päästiin keinulle asti (7 estettä) taas ihan kivasti, mutta sitten varasti pikkuisen keinulta ja mulla meni pasmat sen verran sekaisin, että mölisin vaan jotain ihan mitä sattuu kun käskytin hypyn jälkeen kepeille. Pimu alkoi arpoa, ja valkkasi vierestä puomin, kun käskytys oli niin epäselvää. Tästä jatkettiin loppuun asti, mutta oltaisiin hyllytetty vielä väärään putkeen matkalla. Puomilla varasti, joten palautin tylysti takaisin ja sitten pysyi ihan hyvin.

Ja taas Askoa. Nyt ei päästy kuin kolme estettä kun kiirehdin keppien lähetyksessä ja meni kakkosvälistä ohi. Toinen yritys ok ja päästiinkin ihan kivasti rataa, eikä nyt varastettu kontakteillakaan. Putken jälkeen se vaan ampui niin pitkälle, etten saanut kääntymään hypylle ja tässä tuli sen verran härdelliä, että hyppäsi hypyn väärin päin.

Vielä Annen hyppäri. Alkoi taas hyvin, mutta ennen keppejä rima alas kun käskytin ja räpelsin myöhässä valssia juuri hypyn aikana. Sitten otin riskillä kepeillä sivuttaisetäisyyttä, joten jäi viimeinen väli menemättä ja sen jälkeen vielä väärään putkeen. Tästä jatkettiin loppuun asti 11 estettä nollalla, joten ihan hyvin saatiin kisat päätettyä.

Plussaa oli se, että taisi tulla vain tuo yksi rima alas koko päivänä. En niin tarkasti taas muista/ehtinyt näkemään, mutta ei ainakaan muistikuvia tippumisista. Plussaa myös se, että kolmannella radalla kontaktit toimi, vaikka kaksi ekaa menikin sikailuksi.

Miinusta tulee lähdöistä ja kahden ekan radan kontakteista. Pimu pelleili joka radalla lähdössä! AARGH! Nousi seisomaan/hilasi itseään eteenpäin/meni maahan/kyttäili esteitä ym. ärsyttävää. Kisatauko tulee siis nyt tosi tarpeeseen. Vielä eilen olin sitä mieltä, että en kisaa enää koko loppuvuonna, niin paljon ärsytti kontakti- ja lähtöpelleilyt, mutta eipä ne radat nyt enää ihan niin kauheilta tunnu.

On me tokoiltukin. Lauantaina oltiin Miikun kanssa jossainpäin Lempäälää hiekkakentällä treenaamassa. Pimu teki kaikki VOI-liikkeet läpi kahdessa osassa. Seuruuta vain pikkuisia pätkiä, liikkeestä istu ihan normisti, luoksetulo tosi ok ja metalli myöskin vauhdikas. Tehtiin myös norminouto Miikun puukapulalla ihan ok.

Tunnarissa tuli härdelliä Pimun selän takana kapuloiden viemisen aikaan, kun Miikun koirat karkasi autosta ja Jussi alkoi niitä sinne komentaa takaisin. Vähän siis kohtuutonta häiriötä, eikä Pimu sitten lähtenyt millään käskyllä kapuloille. Pidettiin pieni tauko kun Miikku kävi möyhentämässä koiransa ja yritettiin uudelleen. Sitten teki ihan superisti! Ruutuun kaarsi vasemmalta kuitenkin etureunan kautta, mutta ei mennyt lätkälle vaan oikeaan reunaan ja suoraan maahan. Kaukot tein ihan parin metrin päästä ja muuten ok paitsi seiso-istu, jota ei vieläkään osata kunnolla. Tein vielä ruutua erikseen niin, että löysi lätkän ja seisomisesta palkka.

VOI-likkeet tuntuu nyt olevan ihan hyvällä mallilla, joten melkein jo voisi toivoa ykköstä ensi sunnuntaina mikäli kisoihin päästään. Juoksuja edelleen odotellaan, joten saa nähdä miten käy. Pimu teki lauantaina vielä Jussin kanssa jotain haku/jälkisysteemejä Miikun maastoissa. Mäkin sain koittaa olla maalimiehenä ja sinnikkäästi se yritti vaan moneen kertaan naamioverkon läpi tunkeutua mun syliin ennen kuin älysi ottaa ilmaisurullan. Ehkä mä oon vähän liian mieluinen maalimies sille. :D Urpokin teki lauantaina ainakin jäljen.

Perjantaina treenailtiin SDP:llä melkein samalla köörillä. Meiltä mukana Urpo ja Minni, Miikulta Priima ja Pro. Urpo teki Jussin kanssa jotain aksajuttuja. Ainakin takaakiertoa, putkea ja keinun kolisuttamista. Mietittiin myös kontaktitreenin aloittamista, mutta eräs on tällä hetkellä niin vempula, että eihän se pysynyt puomilla 2on2off-asennossa mitenkään. Ehkä siis yritetään saada sitä ensin havaitsemaan missä sen jalat menee.

Minnikin siis treenasi pitkästä aikaa. Toinen oli kyllä niin hyvä ja pätevä, että ei sen kanssa paljoa tarvinnut tehdä. Kaikki onnasi, niin mitä sitä hinkkaamaan. Lauantaina kisoihin! :D

Mä pääsin koittamaan liitämistä myös Priiman kanssa. Tehtiin ihan helppoja pikku pätkiä sisältäen hyppyjä, putkia ja ihan vähän puomin kontaktia. Hyvin alkoi ja Prii tuli ihan mukavasti mun kanssa. Jossain välissä Miikku lähti "lastenhoidollisista syistä" käväisemään Ideaparkilla ja sillä aikaa Priille iski kova ikävä, eikä se enää suostunut tekemään mun kanssa juuri mitään, vaikka Miikku tuli takaisinkin. No, näitä treenejä varmaan jatketaan vielä, joten eiköhän se siitä jossain vaiheessa ala sujumaan paremmin.

Ei kommentteja: