torstai 25. lokakuuta 2012

Pikatreenausta

Eilen otin Päkäpaimenet mukaan tallille, kun menin vetämään treenejä. Tarkoituksena oli tokoilla molempien kanssa treeninvedon jälkeen. Pienet epäilyt oli siitä, että mitä tokoilusta tulee varsinkin Urhon kanssa, kun Miikku veti ALO/AVO-tokoryhmää samaan aikaan toisella puolelle kenttää. Yllärinä kumpikaan ei tainnut edes tajuta kuka siellä toisella puolella on, tai ei ainakaan tullut siitä mitään ylimääräistä häiriötä.

Ensin pääsi Urho kehiin. Aloiteltiin agilla, eli tehtiin puomin kontaktia ja pari kertaa riehuttiin putkissa. Laitoin puomin pätkän mini-pöydältä alas ja yritettiin sillä alastuloa. Olipahan taas vääntöä, kun erään honkkelikoivet meni taas ihan holtittomasti. Lopulta sain sen yleensä pysymään puomilla niin, että viljelin puomille nameja ja siitä pikku hiljaa sain sen hilattua 2on2off-asentoon. Puh, kun meni hermot. Harmittavasti kontaktitraineri oli toisella puolella, enkä kehdannut käydä sitä sieltä pöllimässä kesken tokokurssin. Siinä on toinen puoli leveämpi, joten kannattanee jatkaa harjoituksia sillä ja koittaa vaikka joskus vuoden päästä, jos jalat pysyis puomilla. ;)

Sitten Urho-tokoa. Tehtiin ensin kosketusalustaa, mikä meni superhienosti. Seuraavaksi sivulletuloa ja siinä pönöttämistä. Edelleen se yritti nojailla muhun, mutta menin vaan tylysti pois alta. Tehtiin myös maahan-istu-vaihtoja kaukoja ajatellen ja jotain paikkamakuun tapaista viritelmää, että se pysyisi maassa vaikka kävelin ympärillä. Ihan ei vielä tajunnut pysyä, vaan piti pompsahdella jos tulin liian lähelle. Kyllä se kai tästä lähtee. Itsellä on vaan sellainen pieni ongelma, että en välillä tajua ettei Urho voi osata vielä mitään ja yritän vaatia siltä vähän liian vaikeita juttuja (kun kerran Pimukin osaa).

Pimu teki ensin ruudun, johon hain häiriötä siten, että rakensin sen ihan väliaidan viereen ja toisella puolella Miikku hoki juuri jollekin koirakolle käskyä kovalla äänellä. Onnasi ihan superisti! Tehtiin ihan liikkeenä ja täysin kympin arvoisesti meni. Sitten hyppynouto ja yritin heittää oikein paskasti vinoon. Ei onnanut, vaan tuli melko suora heitto, joten eipä mitään ongelmia tässä. Tehtiin vielä liikkeestä istuminen olkapääavulla ja istui nyt oikein pätevästi. Loppuun vielä pientä seuraamista. Pakko oli sitten hinkuttaa vähän A:n ja keinun kontakteja, kun ne sattui olemaan siinä sopivasti keskellä kenttää. Treenattiin siten, että jättäydyin reilusti jälkeen ja Pimun piti ihan itse tajuta mennä loppuun asti. Hieman joutui odottelemaan, että eräs tajusi, vaikka sillä oli namipalkka edessä odottamassa, mutta kyllä se parani kerta kerralta.

Täytin viime viikolla Tamskin tokokurssitoivelomakkeen vähän huvikseni, mutta näemmä kannatti, sillä eilen tuli tieto, että nyt järjestetään kymmenen kerran VOI/EVL-kurssi. Sinne meni sit ilmo saman tien, joten tokoon panostetaan nyt talvella toden teolla. Jotain pentu/alkeiskurssiakin pitäis Urholle suunnitella, mutta saa nähdä riittääkö aika/motivaatio. Toko on kuitenkin edelleenkin mulle vähän pakkopullaa, vaikka on se vähän mielenkiintoisemmaksi muuttunut ylempien luokkien liikkeiden myötä.

Enää reilu viikko seuraavaan tokokokeeseen, hui!

Ei kommentteja: