torstai 2. toukokuuta 2013

Sairasteluja, agia ja tokoa

Huh, kun laahaa kirjoitukset taas niin perässä.

Viime viikolla ainakin tokoilin Urhon kanssa ja aksailin Pimun kanssa. Perjantaina sitten alkoi Urholla mahatauti, joka levisi mukavasti illan kuluessa loppulaumaankin. Minni-ressukka ramppasi koko yön ulkona ilmeisesti oksentamassa ja syömässä ruohoa, joten sen osalta lauantaiksi kaavailtu kisareissu Lietoon piti perua. Todella harmillista. Sunnuntaihin mennessä kaikki oli onneksi jo terveitä.

Maanantaina alkoi Urholla uusi tokokurssi Eteläpuistossa. Ekaa kertaa ulkotreeneissä siis! Ihan hyvin se pystyi siellä tekemään, vaikka tuuli oli melkoinen ja lentävistä lehdistä aiheutui suurta häiriötä. Tehtiin ihan perusjuttuja, eli sivulletuloa, kontaktia ja luoksetulo. Sieltä sitten suoraan tallille Pimun tokotreeneihin, joissa tehtiin kisamaisesti palkatta kaikki VOI-liikkeet mitä vaan mahduttiin puolikkaalla kentällä tekemään. Ruutu ja luoksetulo siis jäi pois. Muut liikkeet meni oikein pätevästi, mutta kaukoissa jumiutui puolessa välissä maahan, eikä enää päässyt ylös. Eipä ole tällaista tehnyt vähään aikaan. Toisessa setissä sitten tehtiin kaukoja pöydällä, ruudun loppuosaa, pientä seuraamishinkkausta ja merkkiä.

Tiistaina loistettiin Mouhis-treeneissä. Pimu oli oikeasti ihan superpätevä, Markon sanoin suoritus oli "hyvin lähellä erittäin hyvää". Rata tehtiin tietyillä ohjauksilla ja sehän yleensä sopii meille, sillä itse laadin joskus vähän epäsopivia ohjauksia. Päästiin tekemään ainakin persjättöjä, saksalainen, niisto ja sylivekkijaakotus. Eipä ole pitkään aikaan tullut niin hyvä mieli agitreeneistä.

Keskiviikkona koulutin ensin Niihamassa (jonka ajan Urho huusi autossa) ja sieltä kiiruhdin Miikun vetämiin tokotreeneihin tallille jonkin verran myöhässä. Treenien teemana oli kisamainen treeni, joten mulla oli hieman epäsopiva koira mukana, mutta tehtiin Urhon kanssa sitten epäkisamaisesti sivulletuloa, kontaktitreeniä, eteen tulemista, liikkeestä maahan ja ruutua. Paikallamakuussa oli tällä kertaa todella suuri piippausongelma, joten tehtiin treenien jälkeen vielä Priimalle ja Urholle oma makuu, jossa se pystyi onneksi olemaan hiljaa. Ryhmätreenien makuussa oli näköjään nyt vaan liian paljon kaikkea ihmeteltävää.

Loppuviikoksi on vielä Pimulle aksaa valkkutreeneissä ja lauantaina Teemu Linnan koulutuksessa. Sunnuntaina vietetään Urhon pentueen pentupäivää, joten kaikenlaista touhua ja sählinkiä siis luvassa. Todennäköisesti ilmoitan sekä Pimun että Minnin Takkujen kisoihin 12.5. Ai niin ja onhan meillä se hemmetin tokokoekin ensi torstaina.

1 kommentti:

Bea kirjoitti...

Ihmettelinkin, kun teitä ei näkynyt Liedossa. Mutta sunnuntaina taas nähdään paimenlapsilaumalla, maltan tuskin odottaa! :) Onnea sinne Urholaiselle jo etukäteen huomisen suuren päivän kunniaksi!