maanantai 13. toukokuuta 2013

Epäonnistumisia

Viikon sisään on kisattu sekä agia että tokoa ja täysin ilman tuloksia.

Helatorstaina tokoiltiin siis tallilla Pimun kanssa tuomarina Ralf Björklund. Tavoitteena saada meidän ikuisuusongelma liikkeestä istuminen vihdoin selätettyä ja sitä myöten myös menolippu pois voittajasta. Hyvin alkoi. Paikallamakuu 10 ja seuraaminen 8,5. Sitten se ongelma. Tein täysin varmistelematta ja juuri niin kuin treeneissä, mutta ei pystynyt istumaan. Aavistelin epäröintiä ja muutaman askeleen jälkeen käännyin katsomaan ja siellä seistiin, joten pistin sen sitten siitä vielä "väkisin" istumaan. Ei oo oikeesti todellista tällainen! Näköjään ihan turha treenata enää koko liikettä.

No, jatkettiin tietty vielä koetta, mutta tuomari oli sen verran tiukka, että totesin mahkut ykköstulokseen menetetyiksi. Luoksetulo oli erittäin hieno 9, joten jotain sentään onnistui. Ruudussa nukahdin itse ihan täysin ja pysäytys meni pitkäksi, joten siitä pitkästä aikaa nolla. Noudot oli mun mielestä ok, mutta hyppynoudossa oli jotain vikaa tuomarin mielestä ja siitä vain 7,5. Metsku oli 9. Tunnarissa kapulat oli ringissä ja olipahan vaikeeta. Pimu haisteli kaikki kolmeen kertaan läpi, kunnes nosti oman ja toi, joten tästä 8. Sinänsä positiivista, että työskenteli loppuun asti eikä luovuttanut. Kaukoissa jumiuduttiin taas puolessa välissä maihin, eikä pystytty nousemaan seisomaan enää ollenkaan, joten siitä vielä kolmas nollaus. Kokonaisvaikutus 8 ja tuomarin mukaan tekee hienosti silloin kun tekee. Loppupisteitä en edes katsonut.

Nyt taidetaan treenailla taas pelkkää EVL:ää jonkin aikaa, ei oikeasti voisi vähempää kiinnostaa nuo voivoi:n liikkeet tällä hetkellä.

Sunnuntaina sitten pitkästä aikaa agikisoja Takuilla ja vieläpä ulkona. Kivasti molemmat pääsi kisaamaan samana päivänä. Pimulla tuomarina Jari Suomalainen ja radat oli ihan mentävissä vaikka tuloksia tulikin vähän. Ekalla radalla päästiin 9 estettä keinulle asti, jonka varasti niin törkeästi, että mentiin pois. Tähän mennessä meillä oli jo jotain 15 pohjilla rimoista, joten oikeastaan oli helpotus päästä pois radalta.

Toinen rata oli hankalampi varsinkin alussa, jossa putki syötti suoraan väärälle hypylle ja sinne oikeasti oli tosi kiire ehtiä ohjaamaan. Päätin, että tuo kohta ainakin selvitetään muusta viis. Ja niin kävikin. Uskalsin heittää puomin jälkeiselle hypylle kaukaa ja ehdin valssaamaan putken jälkeen. Jotain hyvää sentään tässä radassa. Lopussa sitten tuli ainakin pari rimaa ja loppusuoralla tultiin muurista ohi, joten hyl. Lisäksi viimeinen este oli okseri, jota ei pystytty menemään vaan rysäytettiin täysiä päin. :( Olisi pitänyt ohjata Pimu siitä ohi, mutta olin vaan niin jäljessä ja se ehti mennä sen itsenäisesti. Tosi inhottavaa.

Jari jatkoi vielä tuomarointia Minnin ekalla radalla. Puomi oli ihan alussa ja mentiin puoliriskillä. Videon perusteella vasen takatassu osuu nipin napin, eikä virhettä. Sitten tein vaan niin tyhmän mokan, että menin vastaanottamaan okserin taakse Minniä putkesta ja se veti siitä ohi. Plääh. Jatkettiin siitä vaan rataa, joten ei kerrottu Minnille ettei se tehnytkään nollaa. :) Vauhti oli oikein kiva, joten harmi ettei saatu tulosta. Toisella radalla tuomaroi Heidi Viitaniemi ja rata vaikutti ihan perushelpolta. Meille sattui vain pieni työtapaturma, sillä hetsasin Minniä lähdössä liikaa, joten se varasti ja tuli ekan hypyn ohi samalla kun lähdin kävelemään lähtöasemiin. Palautin sen sitten takaisin lähtöön, joten tästä hyl. Tehtiin hieno nollarata sitten uusintayrityksellä, joten tosi harmi ettei saatu tästäkään tulosta.

Pimu jää taas vaihteeksi agikisatauolle. Ei vaan jaksa tuollaista säätöä. Asenne sillä tosin oli nyt kohdallaan, eikä arponut rimoja. Minnin kanssa kisataan vielä ehkä parit kisat ennen SM-kisoja.

Ei kommentteja: