maanantai 18. helmikuuta 2013

Nollakone meni rikki

Eipä tullut Minnille nollia viikonloppuna ja syykin on aika selkeä, nimittäin puomin kontakti. Lauman tyhmintäkään koiraa ei näemmä voi loputtomiin huijata, sillä nyt lähes 7-vuotiaana se keksi ettei kisoissa tarvitse pysähtyä puomin alasmenolle. Aika kauan tällä metodilla kuitenkin selvittiin. :D Nyt pitää siis vaihtaa taktiikkaa kunhan vain ensin keksisi miten.

Käytiin siis lauantaina kisaamassa Jyväskylässä Allan Mattsonin radoilla. Hallissa oli kylmä ja tekonurmen hiekkaa tarttui Minnin tassukarvoihin, joten ei mitenkään ihan parhaat olosuhteet. Kisaajia oli juuri ja juuri sen verran, että SERT siirtyisi kakkoselle. Kisakumppaneissa kuitenkin sen verran kovia nimiä, että en oikeasti uskonut meidän mahdollisuuksiin. Radat oli ihan mentävissä, eikä sisältänyt mitenkään ylivoimaisia kohtia.

Ekalla radalla oli paljon pyöritystä ja ihanneaika laskettu 3,6m/s mukaan. Lisäksi alussa päätin ottaa kolmoshypyn pidemmän kautta kun juuri pari koiraa ennen meitä oli langennut putkiansaan. Loppurata siis piti juosta täysiä, että ehdittäisiin. Puomi oli ihan lopussa ja ei vaan hermo kestänyt ottaa sitä kunnolla varsinkin kun seuraavana esteenä oli okseri, jota ei ikinä treenata ja se näytti iiiiisolta. Maxeista tosi moni koira tiputti sen, joten ihan syystä vähän pelkäsin sitä ja esim. Pimun kanssa en tosiaan olisi voinut pysäyttää puomille ja ottaa kaikkea vauhtia pois juuri ennen. Puomi siis tosi epämääräisesti ja kyllähän se loikkasi, mutta en ihan nähnyt tuliko kontaktille asti. No, tuomari näki ja nosti käden. Aikaan ehdittiin ja se olisi riittänyt kolmanteen sijaan jos olisi ollut nolla.

Ratojen välissä sitten puomitreeniä lämppäesteillä ja seuraavalla radalla tavoitteena oli tehdä kunnollinen puomi. Tämä rata oli virtaavampi, joten aikaan ehtimistä ei tarvinnut murehtia. Puomi oli taas lopussa ja nyt käskytin ihan kunnolla ja tiukasti Minniä pysähtymään, mutta ei perhana totellut ja loikkasi taas. Ja juuri vähän aikaa sitten oli lämppäpuomilla pysähtynyt oikein hyvin. PÖH! Tästä sitten loput pari estettä melkein kävelyvauhtia maaliin, kun en kehdannut ottaa puomia uusiksi. Jostain matkan varrelta oli tullut toinenkin vitonen, enkä keksi sille muuta paikkaa kuin keinu, koska A:n kontaktin Minni ainakin otti kun sen jälkeen käännyttiin ja kävin kontaktilta sen hakemassa mukaan.

Että sellaista säätöä. Olipahan turha reissu ja Minni oli muutenkin melko nihkeä molemmilla radoilla alkumatkasta. Sillä oli varmaan vaan kylmä, sillä vauhti kyllä kiihtyi loppua kohden. Nyt jäädään kisatauolle ja keksitään puomille jotain uutta. Jotain hyviäkin uutisia sentään saatiin viikonloppuna kun Agiwars-cupin tulokset oli päivittyneet nettiin. Minni johtaa mini-kilpailevien luokkaa! :D

Bortsuillakin oli tekemistä viikonloppuna. Perjantaina Urholla viimeinen kerta pentutokoa, mutta ensi viikolla alkaa jo uusi Miikun vetämä "isojen poikien" kurssi. Kyllä joka tokoryhmässä täytyy aina yksi musta lammas olla, joten onneksi päästiin mukaan. :D Perjantaina tehtiin pieni temppurata ja tokohyppyä. Rata oli Urholle ihan peruskauraa ja hyppyäkin saatiin tehtyä ihan kivasti kosketusalustalla, vaikka oli nyt paljon häiriötä. Pentutokon jälkeen vielä Levekin tokovuorolle, jossa Pimukin pääsi tekemään.

Pimu tokoili myös lauantai-aamuna Tamskin VOI/EVL-kurssilla ja ehdittiin tehdä melkeinpä kaikki VOI-liikkeet. Tosi hyvin teki ja intoa riitti. Ei oikeastaan mitään virheitä missään ja jopa seuraaminenkin oli Pimuksi hyvää.

Lisää tokoa seurasi heti sunnuntaina, kun käytiin Koirakoutsilla kisamaisissa treeneissä. Krista toimi tuomarina ja antoi arvostelun joka liikkeestä. Saatiin kasaan 2-tuloksen verran, eli 241,5p kahdella nollauksella, joten ihan kivasti. Nollaukset oli tällä kertaa niinkin outoja kuten hyppynouto ja metalli! Näitä ei ollakaan oikeissa kisoissa koskaan vielä nollattu. Tässä pisteet:

Paikallamakuu 9
Alussa oli nuuskinut ja siirrellyt jalkojaan, loppuosa hienosti. Viereinen Elmo-bc oli kuulemma osoittanut kovasti kiinnostusta Pimua kohtaan, joten sinänsä hienoa, että Pimu pystyi olemaan rauhassa.

Seuraaminen 8
Perus-Pimua. Väljyyttä ja haahuilua.

Liikkeestä istuminen 9,5
Tehtiin kohti peiliä, joten näin sieltä istuuko vai ei. :D Pieni apu, mutta istui niin täpäkästi heti, ettei tarvinnut varmistella.

Luoksetulo 9
Seisominen valui vähän ja maahanmenon käsky tuli myöhässä.

Ruutu 9
Tuli kauhealla kaarella seuraamiseen ja vino perusasento.

Hyppynouto 0
Tuli vaan ihan pokalla ohi hypystä kapulan kanssa. Katseli yleisöä tullessaan, joten ilmeisesti siksi kaarsi pois hypyn linjalta. Outoa.

Metalli 0
Heitin liian pitkälle ja kapula meni ihan kiinni seinään. Pimu lähti hyvin hakemaan, mutta totesi sitten ettei täällä mitään kapulaa ole ja alkoi haahuilla mihin sattuu. Ei vissiin vaan nähnyt kapulaa seinän vieressä.

Tunnari 9
Merkkas oman heti kohdalla ja nosti saman tien. Huippua! Paluu ravilla.

Kaukot 7
Aika huonot. Ekaan vaihtoon kaksi käskyä ja tuli eteenpäin S-I ja M-S vaihdoissa.

Kokonaisvaikutelma 9
Pimuksi teki ihan hyvin palkatta hommia ja häiriötäkin oli (yleisöä, koiria, lapsia).

Iltapäivällä vielä agia ja viestiä. Aksaamaan pääsi Urho, Priima ja Pimu. Kaikki aloitti hyppytekniikalla, joka oli uutta Urholle ja Priimalle. Hienosti nämäkin kaksi pääsi hommasta jyvälle ja kaikki oli oikein päteviä. Sitten pientä radanpätkää matalilla rimoilla Priiman ja Pimun kanssa. Priima oli nyt oikein hyvässä vireessä ja meni lujaa, kunnes pyysin Jussin kuvaamaan ja siihenhän se vire sit hetkeksi hävisi kun outo ukkeli tuli seisomaan kentän keskelle. Teki kuitenkin lopuksi vielä ihan hyvällä draivilla. Pimu oli tosi sählä, eikä mini-rimatkaan meinanneet pysyä ylhäällä. Urhon kanssa aloiteltiin vihdoin myös puomin ylösmenokontaktia kehikon avulla. Pistettiin se siis ihan vaan juoksemaan kehikon läpi.

SDP:ltä suuntasin Urhon ja Priiman kanssa Miikulle, jossa tehtiin vielä molemmille viestitreenit. Treenattiin molemmat samaan aikaan, joten mä lähdin koirien kanssa "metsään" ja Miikku jäi alkupisteelle. Priima juoksi ekana, joten Urholla oli taas suuria vaikeuksia jäädä katsomaan kun toinen pääsi juoksemaan ja huutoa riitti. Kaksi ekaa pätkää molemmat meni hyvin, mutta sitten kun yritin lähettää Priimaa metsäpäästä Miikun luo, niin eipähän lähtenyt millään. Jäi vaan siihen pyörimään. Yritin sitten lähettää Urhon ekana, mutta sekin jäi pyörimään. Kovan käskytyksen jälkeen sain sen vihdoin ajettua tiehensä ja kyllä se sitten Miikun luo lopulta päätyi. Priimakin lähti sitten jo ihan hyvin kun Urho oli juossut ensin. Loppupätkät Priima meni hienosti, Urholla oli vähän epävarmuutta lähteä mun luo. Viesti on kyllä hauska laji, varsinkin kun itse ei tarvitse tehdä juuri mitään ja koirat hoitaa juoksemisen. :D

1 kommentti:

Bea kirjoitti...

Paiskaan teitä haasteella, toivottavasti tartutte siihen! :)
http://www.hapsutassu.com/?p=1343