maanantai 7. tammikuuta 2013

Äkkilähtötokot ja pentumiittinkiä

Tuli sitten käytyä tokokisoissa vähän yllättäen. Perjantai-iltana tuli Tamskin forumille tietoa, että seuraavan päivän kisoissa olisi VOI-luokassa yksi paikka vapaana. Mietin asiaa ehkä puoli tuntia ja sitten ilmoittauduin, kun sattui vielä löytymään yksi lahjakorttikin. Mehän ollaan tehty viimeisen kuukauden aikana melkein pelkästään EVL-liikkeitä, että sinänsä hieman mietitytti mitä järkeä sinne on lähteä. Eipähän ehtinyt jännittää kuin sen puoli päivää. :D

Kisat oli siis lauantaina SDP:llä ja tuomarina Kari Kielo, jolla mun mielestä oli tällä kertaa tiukempi linja kuin heinäkuun kokeessa. Koirakoita luokassa oli vain 6, joten homma oli nopeasti ohi. Aamulla oltiin jo käyty VOI/EVL-kurssilla treeneissä ja tehty vallan hieno tunnari, noudot ja seuraaminen. Siinä siis valmistautuminen tähän kokeeseen.

Paikallamakuu 9
Tässä vähän sattui ja tapahtui. Kehään meno oli ihan kaaosta, Pimu harhaili holtittomasti, mutta päästiin sentään paikallemme kahden nuoren bc:n väliin, jotka oli sisarukset. Alussa koomaili pahasti tuomaria ja vaati kaksi käskyä maahanmenoon. Oltiin oltu ehkä kolme minuuttia piilossa kun kehästä kuului "HAU" ja saman tien tuomari huusi, että liike keskeytetään ja ohjaajat kehään. WTF? Hieman säikähdin mitä on tapahtunut, mutta siellä Pimu ja kaikki sen oikealla puolella olleet koirat makasi nätisti, Pimun vasemmalla puolella olleet kaksi koiraa juoksenteli pitkin kenttää. Vasemmassa reunassa ollut kelpie oli noussut ekana istumaan ja pian sen jälkeen Pimun viereinen bc oli noussut myös ja lopulta lähtenyt härkkimään kelpietä ja aiheuttanut tilanteen. Huh huh, mikä säkä, että bc valkkasi kelpien eikä tullut härkkimään Pimua. Varsinkin kun sen sisko vielä makasi Pimun vieressä. Jouduttiin siis tekemään liike uudelleen ilman tätä bc:tä. Uusintasuoritus onnistui sitten paremmin. Meni ekalla käskyllä maahan, mutta oli kääntynyt hieman maatessaan, joten siitä piste pois.

Seuraaminen 8
Oli kyllä harvinaisen hyvä. Nakitin ennen kehää reilusti ja seurautin kehään. Toimi! :)

Liikkeestä istuminen 6
Hieman noloa. Kunnon olkapääapu ja vauhdin hidastus. :D En vaan uskaltanut yhtään riskeerata.

Luoksetulo 8
Koomaili alussa ja vaati kaksi käskyä maahanmenoon. Harmi, olis vissiin muuten sit ollut kymppi.

Ruutu 7
Hmm, tässä en kyllä ihan tajua noita pisteitä, olisikohan häröillyt ruudussa jotain kun käänsin selkäni? Meni ihan takalaitaan, perskarvoja myöten ulkona ja luulin jo että oli nolla. Tuomari kävi kyllä katsomassa, eli kai se sitten ruudussa oli. :D Sivulle tullessa pieni pomppu, mutta muuten ihan nätti loppu, joten en tiedä miksi noin paljon lähti pisteitä.

Hyppynouto 8
En kyllä tajua näitäkään pisteitä, muistaakseni ihan nätisti teki.

Metalli 9
Heitin tosi pitkälle ja matkanvarrelle jäi sopivasti törppö, jolta lähetettiin ruutuun. Pimu meni ensin hienosti merkille pönöttämään ja jatkoi siitä sitten kapulalle. :D

Tunnari 7,5
Tosi hieno!! Ainoastaan koomasi taas lähdössä ja vaati kaksi käskyä että lähti kapuloille. AARGH!

Kaukot 7
Muuten hyvä, mutta M-S-vaihtoon vaati kolme (!) käskyä. Nousi kuitenkin lopulta, huh!

Kokonaisvaikutus 8
Pimu oli kuulemma vähän käsijarru päällä.

Yhteensä 246p VOI2 sij.1/6. Ei siellä siis muillakaan mennyt hyvin, mutta mepä ei nollattu yhtään liikettä!! Lähellä kyllä oli. :D Liikkeiden välit oli nyt tosi hyvät, eikä Pimu meinannut karata kertaakaan, vaikka tiesi missä loppupalkka odottaa. Hemmetin kaksoiskäskyt, niihin kaatui ykköstulos tällä kertaa. Seuraavaksi palataan alkuperäiseen suunnitelmaan ja seuraava yritys helmikuun lopulla. Siihen asti jatketaan EVL-liikkeillä.

Kokeen jälkeen mentiin vielä tokoilemaan tallille ja Urhokin pääsi tekemään. Urho teki ruutua, perusasentoa, hyppyä ja maahanmenoja. Pimu teki vain ruudun ja kaukot, joissa palkkasin M-S vaihdon jälkeen.

Sunnuntaina suunnattiin Päkäpaimenen pentumiittiin. Urhon pentueesta oli kaikki paikalla, mutta Pimun sisaruksista ei tullut kukaan. :( Aloitettiin toko- ja agitreeneillä tallilla ja sieltä sitten Miikulle syömään tortilloja ja katsomaan pentusten ja vähän isompienkin riehuntaa. Kaikki pääsi myös valokuvaan. Siis koirat.

Pimu tokoili taas EVL:ää. Nyt tehtiin ekaa kertaa ikinä merkin kautta ohjatun hakeminen ja onnasi ihan superisti! Myöskin mentiin merkiltä ruutuun ja sekin onnasi. Merkki yksinään löytyi myös jo tosi kaukaa, joten huippua edistystä. Urho teki ruutua, noutoa, M-I kaukoja ja kosketusalustaa. Hienosti pystyi tekemään, vaikka Hoina-sisko teki samaan aikaan.

Sitten vielä pikaiset aksat molemmille. Jussi teki Urhon kanssa pieniä pätkiä ja mä palkkasin heittämällä lelua. Tehtiin ensin valsseja, jotka onnasi jo tosi hyvin. Sitten muurille irtoamista hyppykaarella ja pienen hakemisen jälkeen alkoi muuri löytyä. Loppuun vielä putkeen irtoamista. Pimun kanssa tein kertaalleen vain hyvän mielen 10 esteen radan 15cm rimoilla. Nollalla tietty. :D

Miikun luona katseltiin kun parhaimmillaan 10 bc:tä pisteli menemään ympäri kämppää. Pimu makasi tyypilliseen tapaansa jaloissa irvistelemässä kaikille, mutta Urho nautti suunnattomasti seurasta ja erityisesti poikarakkaudesta Lieska-veljen ja Aatoksen kanssa. Miikku otti ihania kuvia kaikista.
Kaunotar ja hirviö
(c) Katri Pietilä
Lieska, Hoina, Urho, Pro
(c) Katri Pietilä

Ei kommentteja: