maanantai 28. tammikuuta 2013

Toipumista

Pimu on toipunut operaatiosta vallan hienosti. Omasta mielestään se varmaan luulee jo olevansa ihan entisellään ja on kovin surkeana kun ei pääse lenkeille mukaan. Viimeisen viikon aikana se on ulkoillut pääasiassa omassa pihassa, muutama lyhyt hihnalenkki on tehty lisäksi. Tänään käydään vielä Hattulassa kontrollissa ja selvitetään miten pitkään saikkua jatketaan. Todennäköisesti agista huilataan joka tapauksessa vielä ensi viikkokin. Jotenkin en vaan uskalla antaa sen vielä revitellä yhtään, kun mahassa on kuitenkin kaksi reikää. Haavat on kyllä hyvin siistit ja pienet. Tällä kokemuksella voin kyllä lämpimästi suositella tähystyssterilointia, vaikka se vähän kallista onkin.

Pimun huilatessa Urho on joutunut treenaamaan! Keskiviikkona se oli sijaistamassa Minniä mun kouluttamassa ryhmässä ja teki ihan samat treenit kuin muutkin kolmosluokan koirat. :D Tehtiin siis pelkästään ohjaustekniikkatreeniä aiheina jaakotus, viskileikkaus, niisto ja poispäinkäännös. Oikein pätevää touhua radalla, radan reunalla ei niinkään vaan huuto oli hirveetä ja oli pakko tunkea se häkkiin. Pari kertaa jouduin huomauttamaan kun se hyökki lelua pitelevään käteen kiinni, mutta ihan hyvin meni lopulta jakeluun, että lelun saa vasta sitten kun se on pudotettu maahan.

Perjantaina oli Urhon pentukurssi, jossa tehtiin paikallaoloja ja luoksetuloa. Ihan pätevää oli sielläkin ja saatiin tehtyä makuuta jo jonkin matkan päästä. Muut koirat ei juuri häirinneet vaan hyvin keskityttiin. Pentuilun jälkeen mentiin vielä Levekin tokovuorolle "kuokkimaan" ja saatiinkin treenailla siellä Miikun kanssa ihan kaksistaan. Urho teki ainakin perusasentoja, liikkeestä seisomista ja hyppyä. Lisäksi yritin imuttaa sitä seuraamaan, mutta puikulaperse ja siihen kiinnittyneet rimpulajalat ei oikein pysyneet vielä mukana ja perä heitti minne sattuu mikäli ylipäätään pysyi edes ylhäällä. Jospa siis odotellaan, että kehonhallinta vähän kehittyy.

Lauantaina Urho kävi aamulla hakuilemassa ja viestitreeneissä ja illalla teki uudet enkat ollen kotona kuusi tuntia kusematta sillä aikaa kun käytiin Jussin kanssa syömässä ja elokuvissa. Huippua!

Sunnuntaina aloiteltiin aamu Miikun kanssa tallilla. Urho teki luoksetuloa, ruutua, kaukoja, hyppyä ja loppuun vähän agihöntsäilyjä. Ruutu on edennyt huimasti. Nyt se löysi ekaa kertaa ikinä sinne ilman lelua vaikka viereisellä kentällä oli hurjaa agihäiriötä. Ängettiin myös kosketusalusta ruutuun ja senkin se tajusi ihan heti. Lopussa treenailtiin valsseja parilla hypyllä ja todettiin, että palkkaa ei tosiaan pysty jättämään sille valmiiksi "maaliin", sillä sinne hyökitään sitten väkisin joka välissä. Kokeilin myös A:n alastulolla 2on2offia ja sehän kipusi sinne oikein ketterästi ja selvästi tajusi mikä on homman nimi. Oho! Tein myös Priiman kanssa vähän vauva-agia ja treenailtiin valsseja.

Tallilta sitten Miikulle viesteilemään. Mä jäin A-pisteelle ja Miikku meni Urhon kanssa "metsään". Oikeasti tehtiin pellon reunassa, mutta kuitenkin niin ettei näköyhteyttä ollut. Urho oli oikein pätevä juoksija ja lähti Miikun suuntaan joka kerta ihan täysiä. Mun suuntaan ei lähtö sitten ollut ihan niin räjähtävä, mutta perille löysi kuitenkin. Laitettiin treenin ajaksi Urholle GPS kaulaan, josta saatiin kokonaismatkaksi 1,5km (5 juoksupätkää) ja huippunopeudeksi huimat 45,3km/h. Päkäpaimenten Roturace-joukkue on jo suunnitteilla. :D

Ei kommentteja: