maanantai 14. tammikuuta 2013

Epiksissä terapiakoirilla

Perjantaina tokoiltiin taas Urhon kanssa Tamskin pentukurssilla. Tällä kertaa tehtiin hallintaharjoituksia. Urho oli kyllä oikein pätevänä ja kulki namin perässä kuin vanha tekijä eikä juuri vilkuillutkaan toisiin koiriin/ohjaajiin. Tehtiin taas pujottelua toisten koirakoiden välistä, mutta tällä kertaa juoksussa. Kuljettiin myös toisia koirakoita vasten ja pyörittiin toisen ympärillä. Loppuun paikallaolo (istuminen) ympyrässä. Tämä oli vähän hankalaa ja toinen etutassu oli levoton.

Lauantaina aamulla Pimun VOI/EVL-tokot, joissa tehtiin paikallolot, kaukoja ja seuraamista. Itsekseni tein merkkiä, ruudun ja liikkeestä seisomista uudella käskyllä. P-istumisessa ei taas pystynyt, vaan valui maihin juuri kun meinasin palata piilosta. PÖH! Makuu ihan normisti. Seuraaminen oli taas hyvää! Kaukot kusi melko pahasti, Pimulla oli liian iloinen mielentila, joten teki liian terhakkaat seisomiset ja tuli sen takia eteenpäin. Normisti kisoissahan se on niin paineessa, että nousee vain sen verran vähän, että asentoa juuri voi sanoa seisomiseksi. :D Perusongelma S-I-vaihto oli myös huono. Merkki oli hauska. Kentän sivussa oli kaksi merkkiä peräkkäin n. 10m välillä ja yritin lähettää tietenkin niistä ensimmäiselle, mutta aina se vaan meni sinne jälkimmäiselle. :D

Tokojen jälkeen kävin noukkimassa Priiman kyytiin ja sitten kotiin vaihtamaan Pimu Minniin. Suunnattiin siis YLÖKKin epiksiin ja toiseen Agiwars-cupin osakilpailuun. Priima osallistui mölleihin ja Minni kisaaviin. Paikalle saavuttuamme lähdin ensin kunnon lenkille koirien kanssa ja kun palasin ja menin ilmoittautumaan, siellä olikin kaikkien möllien yhteinen rataantutustuminen jo loppumassa. Oho. Luulin ihan, että säkäluokat tutustuu erikseen. Sain sitten armosta lisäaikaa ja kävin pyörimässä radan muutamaan kertaan. Hankalalta vaikutti, sillä samoilla esteillä pyörittiin niin moneen kertaan ja epäilin jo, etten muista rataa. Otin Priimalle kaksi starttia, sillä epäilin, että ensimmäinen menee säätämiseen.

Miikku tuli myös paikalle ennen maxi-luokan alkua, joten Priima sai vähän lisää henkistä tukea. :) Eipä se silti kovin huolestuneelta vaikuttanut väen- ja koiranpaljoudesta huolimatta. Ensimmäinen yritys lähti ihan kivasti ja A:n kontakti oli oikein hyvä. Päästiin yli puolen välin kunnes otettiin eka kielto hypyltä, jonne tulin vastaan toiselle puolelle Priiman tullessa putkesta. Kysyin etukäteen Miikulta, että osaako Priima tuollaista ohjausta, mutta ei Miikku tiennyt. :D Arvalla siis kokeiltiin. Siitä loppuun ihan kivasti, mutta viimeinen hyppy osui jotenkin ohjaajan tielle ja melkein vedin itse sitä päin ja Priima tietty ohi siitä. Tästä toinen kielto, joten tulos 10 + yliaikaa pari sekkaa. Ei mitenkään kovin paha alku meidän episuralle. Tällä räpellyksellä tultiin kolmanneksi, joten Miikku sai pokaalin kotiinviemisiksi ja mä suklaata. Mentiin vielä toinen yritys, mutta tämä ei ollut kovin hyvä. Priima oli enemmän kuutamolla kuin ekalla radalla ja haahuili ratatyöntekijöiden luo ym. häröä. Ekan radan eka kieltokohta kuitenkin selvitettiin nyt paremmin, mutta edelleen se viimeinen hyppy oli ohjaajan mielestä väärässä paikassa ja sain Priiman siitä taas ohi. :D Tältä radalta siis vain vitonen, mutta enemmän yliaikaa kuin ekalta.

Nyt vaan lisää Priima-treeniä ja epiksiä aina kuin mahdollista. Yhteistyö ei vielä oikein suju, eikä Priima ole oikein lajille kunnolla syttynyt, mutta katsellaan nyt rauhassa mitä tästä tulee. Ainakin tämä on harvinaista bc-terapiaa mulle, kun ei yhtään tarvitse varoa rimoja radalla.

Sitten vielä Minni. Kisaavien rata oli nyt helpompi kuin viimeksi ja jotenkin sinne pienelle kentälle oli saatu ängettyä kaikki kontaktitkin. Minni vaan sekoili jotain ihan käsittämätöntä kepeillä. Sinne tultiin ihan suoraan putkesta ja ohjasin mielestäni ihan normaalisti, mutta ei vaan mennyt. En tiedä montako yritystä me käytettiin, mutta ikuisuus pyörittiin siinä kepeillä ennen kuin ne saatiin mentyä oikein. Vähänkö noloa kolmosluokan koiralla! Loppurata tietty lujaa ja hienosti, joten tosi ärsyttävä mokailu. Jotenkin ihmeellisesti me ei kuitenkaan oltu hyllytetty tuohon kohtaan ja oltiin säälittävällä tuloksella (jotain lähemmäs 30 virhettä) kolmansia. Että "jouduttiin" sitten vielä palkinnoillekin tuolla sähläyksellä. :D

Ensi viikonloppuna sähelletään sitten Pimun ja Minnin kanssa Janakkalassa ihan virallisesti. Samalla Pimun viimeiset kisat ennen sterilointitaukoa.

2 kommenttia:

Bea kirjoitti...

Ai tekin tulette Janakkalaan! Me ollaan myös messissä tuplanollahaussa! :)

Päivi kirjoitti...

Huomasinkin jo lähtölistoista, että olette myös Janakkalassa. :)