maanantai 8. huhtikuuta 2013

Agia ja tokoakin pitkästä aikaa

Viime viikolla treenattiin Pimun kanssa kahteen otteeseen agia ja kerran tokoa. Urhokin pääsi aksaamaan, sillä Jussi aloitti sen kanssa perjantaina mölliryhmässä Mouhiksella. Erinomaisen hyvä juttu, että ryhmästä sattui vapautumaan heille paikka. Olenkin Jussia patistanut moneen otteeseen hakeutumaan kunnolliseen koulutukseen Urhon kanssa.

Tiistaina jouduttiin jättämään Pimun Mouhis-treenit väliin, sillä onnistuin joutumaan kolariin töistä tullessa, kun joku ajoi perään liikennevaloissa. Niskat meni sen verran kipeäksi ja jumiin, että parempi oli huilailla loppupäivä kotosalla. Todellakin onni, että olin tulossa töistä eikä takaluukussa ollut koiria. Oli sen verran kova pamaus, että olisi ehkä säikähtänyt kovempikin koira.

Pimu aksaili kuitenkin torstaina valkkutreeneissä, joissa mentiin samoja radanpätkiä kuin taannoin Mouhiksella pidetyssä Tamskin kouluttajien koulutuksessa. Tämä sopi meille erittäin hyvin, sillä radasta ei tietenkään ihan samanlainen meidän rakentamana tullut. Yritin silti vetää samoilla ohjauksilla kuin Mouhiksella ja melkein onnistuinkin siinä. Pimu oli hyvässä mielentilassa, eikä paineistunut rimoista mitenkään pahasti ja sai ratojen välissä hyvin nollattua päänsä. Rimat myös pysyi aika hyvin, enkä muutamasta tiputtelusta huomauttanut mitenkään. Ainakin SDP:n treeneissä on nyt pakko vetää tätä linjaa.

Lauantaina päästiin todella pitkästä aikaa tokoilemaan tallille Keijon VOI/EVL-kurssille. En edes muista koska ollaan tokoiltu, kun tavoitteellisten treeneistäkin ollaan oltu muutama viikko pois. Vedettiin Pimun kanssa koko VOI-luokka läpi ja bonuksena vielä ohjattu loppuun. Pimu teki ihan perus Pimu-settiä, eli melko pätevää. Kaukojen tekniikka on ehkä pahiten kärsinyt tauosta, mutta teki sentään kaikki vaihdot kerrasta oikein. Muissa liikkeissä ei mitään suuria ongelmia ollut ja liikkeestä istuminenkin meni ilman apuja. Ohjattu oli myös erinomaisen hieno! Osasi merkin ja haki hienosti kapulan.

Sunnuntaina treenailtiin Salmelan Jarin koulutuksessa SDP:llä. Olin ilmoittautunut sinne Priiman kanssa, mutta menin sitten mieluummin Pimun kanssa, mikä osoittautui ihan fiksuksi päätökseksi. Rata oli sen verran kiemura, että Priimalla olisi vaan mennyt motivaatio heti alkuun. Pimulla oli heti alussa vaikeuksia muurilla, jonne tultiin vinosti, joten palikat alas. Tästä tuli sitten pieni paineistuminen ja hyppyjä arvottiin taas urakalla. Muuten se oli kyllä ihan pätevä. Itse sähläilin alun kanssa ihan huolella, kun Jari pisti mut ohjaamaan sen erilailla kuin olisin halunnut ja en vaan osannut ohjata takaakiertoon paikoiltani. Toisella kierroksella vaihdettiin tähän vielä kertaalleen ohjaussuunnitelmaa ja päästiin vihdoin eteenpäin. Yksi putkenjälkeinen rima vaan itsepäisesti tippui joka kerta, muuten aivan erinomaista Pimulta. Tämäkin rima saatiin sitten pysymään kun pidin katseen koirassa, enkä vaan rynninyt itse eteenpäin. Tämä täytyy muistaa seuraavan kerran kisoissakin, jospa sitten jäisi se yksikin tippumatta.

Ei kommentteja: