keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Jokaiselle jotakin, ainakin melkein

Huh, olipa pitkä päivitystauko. Puuhailtu ollaan silti kaikenlaista, joten tässä pikakertausta viikon ajalta.

Viime keskiviikkona Urho päätti yrittää taas itsemurhaa ja vetäisi paketillisen viinirypäleitä työpäivän aikana. Rangaistukseksi se ei päässyt illalla tokoilemaan, vaan otin Pimun sen sijaan. Teemana oli seuraaminen, joten sikälikin oli Pimulle erittäin sopivat treenit. Seuraamisen lisäksi tehtiin liikkeestä istuminen, joka saatiin vihdoin mokattua! Pimu reagoi Miikun käskytykseen ja jäi seisomaan kun Miikku sanoi käsky. Tästä lähtien treenataan siis aina liikkurin kanssa, jospa saataisiin mokattua myös jonkun muun käskytyksellä.

Torstaina Pimun valkkuagissa oli teemana rata ja tehtiin yhtä vanhaa Mouhis-rataa. Vielä oli aika hyvin muistissa mitä ohjauksia kannattaa missäkin kohtaa yrittää, joten päästiin hyvin rataa eteenpäin. Kepit meni tosi superisti joka kerta, vaikka ekassa kohdassa kulma oli vaikea ja toisessa koiran piti hakeutua sinne itsenäisesti viereisen renkaan sijaan. Huippua! Yhdessä kohdassa menin reilusti pois mukavuusalueelta ja vedin kaksi saksalaista peräkkäin. Vähän vaati hinkkausta, mutta olipahan tiukat käännökset kun saatiin se onnistumaan. Rimat (60-65cm) pysyi tosi hyvin.

Perjantaina ei tehty mitään, mutta lauantaina oli kevään tähän mennessä "tärkein" koitos, nimittäin YLÖKKin Agiwars Cupin finaali. Haettiin Priima myös mukaan kisoihin, joten sen kanssa menin mölleihin ja Minni puolusti Cupin ykkössijaansa kisaavissa. Möllien rata oli taas pelkkiä hyppyjä ja putkia, joten ihan peruskauraa. Priima oli tällä kertaa jo hieman enemmän mukana meiningeissä, joten saatiin tehtyä ihan sujuva rata. Viimeisestä hypystä tosin mentiin ohi, joten vitonen tulokseksi, mutta sijoitus silti hienosti 2. Tästä on myös video: https://vimeo.com/61998353

Kisaavien rata oli yhtä pyörimistä samoilla esteillä ja tällä kertaa oli myös puomi saatu ängettyä radalle. Minni teki taas ihan perusvarman nollan, tosin puomin kontakti oli tooodella epämääräinen. (tälle täytyy oikeastikin nyt tehdä jotain!) Sijoitus osakilpailussa oli 2. ja lopulta voitettiin mini-kisaavien CUP, joten saatiin ilmaisia startteja kesän agirotuun. :) Cupin pistelaskun kanssa oli alkuun pientä hämminkiä ja ensin Minniä ei kuulutettu ollenkaan palkintojenjakoon, sillä sen tuloksia ei oltu otettu mukaan. Einarin kanssa käytiin sitten kysymässä, että mites Minnin sijoitus ja sitten se kuulutettiin sijalle 2. Käytiin kuitenkin vielä kerran kysymässä pisteistä ja sitten ne vasta laskettiin oikein ja todettiin, että Minni sittenkin voitti koko CUPin. Pientä härdelliä siis, ja onneksi Einari oli mukana ja valppaana pisteiden suhteen. Itse en varmaan olisi kehdannut kysellä mitään ja tyytynyt "häviöön".

Sunnuntaina osallistuttiin Priiman kanssa Jari Salmelan koulutukseen. Priima ei ollut oikein agituulella, joten oli melkoisen hidasta touhua taas sen kanssa. Jari kuitenkin sanoi, että ei kannata vielä luovuttaa sen kanssa, että kyllä se voi vielä syttyä lajiin. Huhtikuussa on vielä toinen Jarin koulutus, johon ollaan ilmoittauduttu, mutta saa nähdä menenkö sinne sittenkin Pimun kanssa. Tällä hetkellä en ole kovin luottavainen sen suhteen, että Priima vielä joskus menisi täysiä radalla.

Maanantaina Minni ja Pimu pääsi Turkuun Tanjan käsittelyyn. Pimulla oli kaularanka tosi jumissa, joten sitä hoidettiin sitten taas pitkään. Ilmeisesti tämä on seurausta Urhon törmäilyistä. Minni oli taas parempi, mikä on tosi hienoa!

Tiistaina treenailtiin mun loman kunniaksi päivällä SDP:llä Urhon ja Priiman kanssa. Urho teki mm. kehikkoa, rengasta, niistoa, keinua ja kyllä me ihan vähän tokoiltiinkin. Priiman kanssa treenailtiin päällejuoksua ja pakkovalssia. Se oli tosin taas vähän nihkeä, joten tehtiin myös helppoja radanpätkiä, että saataisiin vähän lisää intoa. Treenailut jatkuu tänään ja todennäköisesti koko loppuviikon.

2 kommenttia:

Bea kirjoitti...

Mitä kehikkoa te treenasitte? Onko toi joku ihan sikäläinen juttu vai miksi minä en tajua. :D

Päivi kirjoitti...

Kehikko on siis semmoinen puurimoista tehty puomin/keinun ylösmenokontaktin kokoinen, jolla treenataan ylösmenokontakteja. Opetetaan koira juoksemaan sen yli niin, että se ottaa sen sisällä yhden laukka-askeleen, eli tähtäisi juostessaan etutassut osumaan sen sisään. Sitten jossain vaiheessa siirretään se kontaktille ja toivotaan parasta. :D