keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Iso poika

Urho järkkäsi eilen todellisen yllärin työpäivän aikana. Normaalisti mun äiti käy meillä aina muutaman kerran viikossa päivällä päästämässä Urhoa ulos ja Jussi tekee jonkin verran etätöitä, joten oikeastaan on harvinaista, että koirat on koko päivän yksinään. Eilen oli kuitenkin tällainen tilanne, että koirat oli koko työpäivän keskenään ja hieman jo jännitti kotiintullessa, että minkähänlainen siivo siellä odottaa. Ylläri oli todella suuri, sillä ei siellä ollut yhtään mitään siivoamista! Ei siis mitään tuhoja tehty ja pissapaperit kuivia. OHO! Sinänsä oli kyllä jo aikakin, sillä Urho täytti alkuviikosta jo 10kk.

Juhlan kunniaksi Urho pääsi illalla aksaamaan, tai olisi se muutenkin päässyt. Mouhis-treenit oli peruttu, joten varasin tallilta vuoron ja suunnattiin sinne Minnin ja Urhon kanssa. Minni teki puomin hinkkausta palkatta ja tällä kerralla saatiin muutaman toiston jälkeen aikaan hirmuinen loikka, jota sitten korjailtiin. No niin, menisköhän pikku hiljaa jakeluun, että sieltä ei saa loikata. Urho teki Jussin kanssa pieniä pätkiä pentukursseilla tehdyistä harjoituksista, jotka oli siellä epäonnistuneet. Nyt korjailtiin vähän ohjauslinjoja ja valssien ajoitusta, niin johan alkoi sujua. Mä tein Urhon kanssa vielä pienet 5min tokot loppuun. Seuraamista, jääviä, kaukoja ja tunnarikapulan piilotusta ekaa kertaa.

Pimukin tokoili maanantaina tavoitteellisten treeneissä. Tehtiin paikallaistumista, merkkiä, ohjattua, ruutua, tunnari ja seuraamista "henkilöryhmän" keskellä (2 ihmistä). Paikallaistuminen aloitettiin nyt ihan alusta ja vain käväisin piilossa. Merkki oli hienosti muistissa ja teki tosi hyvin. Ohjattu myös erittäin hyvä tässä vaiheessa. Tehtiin yksi toisto merkille lähettämisen kautta ja sekin onnasi. Tunnari sen sijaan hajosi täysin. Pimu otti jostain itseensä, eikä uskaltanut tuoda mitään. Toisella lähetyksellä toi vaan jonkun, joten otettiin uusiksi. Taas meni ihan käteen, eikä se pystynyt työskentelemään kapuloilla. Otin sitten loppuun ihan helpon oman piilotuksen agiesteiden sekaan ja sitten se pystyi työskentelemään. Etsi varmaan minuutin ennen kuin löysi, mutta eipähän luovuttanut! En tiedä mikä tässä nyt oikein sitä paineisti. Ruutua tein aluksi VOI-tyyliin ja sitten EVL-tyyliin merkiltä. Hyvin löytyi ja nyt käskytin sen suoraan maahan.

Ei kommentteja: