maanantai 24. syyskuuta 2012

Bortsuille peekoota ja Minnille nollia

Viime viikolla ei treenailtu tiistain jälkeen mitään, mutta viikonloppuna oli pientä äksöniä kaikille muille, paitsi Nellille. Jussin hakuporukka piti viikonloppuna haku/pk-leiriä Kangasalla ja mä tungin itseni sinne mukaan lauantaina, kun luvassa oli viestikoulutusta. Vaikka en pidäkään itseäni yhtään pk-ihmisenä (= metsässä tuntikausia rämpijänä), niin viesti oli kyllä kivantuntuinen laji. Ensin kuunneltiin teoriaa ja sitten treenailtiin käytännössä. Mä olin Jussin parina Pimulle ja Urholle ja sainpa vielä olla Miikullekin parina Priiman ja Roihun kanssa. Kaikki paitsi Urho oli huisin päteviä! Urholla ei ihan keskittyminen vielä riittänyt näin "vaativaan" touhuun, eli kahden ihmisen välillä juoksemiseen. :D Varmasti jatketaan tämän lajin treenailuja molempien kanssa.

Sunnuntaina Jussi ja Urho jatkoi leireilyä ja mä suuntasin Minnin kanssa Lietoon. Olin ilmoittanut sen neljästä tarjolla olleesta startista vain kahdelle Luomalan radalle. Tosi kiva, että starttien tuomarit oli ilmoitettu etukäteen, niin ei tullut sitten ylläreitä/pettymyksiä jos olisikin "joutunut" Jaloselle. :) Koko päivän satoi ja en sen takia saanut Minniä pissaamaan ennen ekaa starttia. Mähän olen näiden suhteen aika neuroottinen, ja valmistautuminen menee melkein pilalle, ellei koira suostu tekemään tarpeita ennen kisaa. Rata oli tyypillinen Luomala, eli kiva, helpohko ja ihanneaika löysä. Pakko oli vaan unohtaa, että koiralla on mahdollisesti rakko melko täynnä ja yrittää tehdä normisuoritus. Se onnistui! Oon siis ehkä jonkin verran kehittynyt kisaajana, sillä joskus aikaisemmin tuollainen asia olisi vaivannut niin paljon, että en olisi pystynyt keskittymään kunnolla. Ainoastaan yhdessä takaakierrossa meinasin liukastua ja toisessa olin pikkuisen myöhässä ja sain Minnin vasta viime hetkillä kammettua esteen taa, mutta muuten rata ja Minni meni just niin kuin olin suunnitellut. Nolla siis napsahti ja sijoitus 6.

Toinen rata vaikutti vähän hankalammalta, mutta ihan mentävältä. Ekan radan jälkeen olin piiiiiitkän kävelytyksen seurauksena saanut Minnin vihdoin pissaamaan, joten oli yksi huoli vähemmän. Tämäkin rata meni muuten ihan käsikirjoituksen mukaan, mutta kepeille mentäessä tehtiin kauhea lenkura, kun Minni oli ihan menossa A:n jälkeen ansaputkeen, mutta kilttinä tyttönä tuli sieltä huutamalla takaisin. Tehtiin siis taas nolla ja sijoitus 5.

Melko hienoa, taas tuplanolla! Kisakirjasta ihmettelin, että miten siellä on merkattu Minnin molemmille radoille sama aika, että onko siinä käynyt joku virhe, mutta tosiaankin me tehtiin molemmilla radoilla sadasosasekunnilleen sama aika! Melko tarkkaa työtä Minniltä. :D Ihanneajatkin oli samat, joten saatiin sama tuloskin -6,68 molemmilla radoilla. Sijoitukset sentään oli erit. Sertiin olisi pitänyt pinkoa monta sekuntia lujempaa, mutta se ei tällä reissulla ollutkaan tähtäimessä.

Nyt meiltä taitaa puuttua enää yksi aginolla ensi vuoden SM-kisoihin, hyppärinollia meillä on jo liikaa. Tästä eteenpäin kisaillaan noin yhdet kisat kuukaudessa kevääseen asti, että saadaan Minni varmasti pidettyä kisakunnossa kesää varten.

Urho palautui leiriltä hieman huonokuntoisena ja ripuloi koko viime yön. :( Ilmeisesti syönyt vähän liikaa herkkuja treeneissä, tai ainakin toivottavasti johtuisi siitä, ettei vaan olisi mitään tarttuvaa tautia. Ressukka oli tosi vaisu tänään aamulla, joten Jussi jäi kotiin etätöihin ja pikkuista hoivailemaan. Toivotaan pikaista paranemista.

Ei kommentteja: