maanantai 4. maaliskuuta 2013

Agitekniikkaa

Eilen vietettiin Pimun kanssa koko päivä Mouhijärvellä Tamskin agikouluttajien koulutuksessa. Päästiin tekemään jopa kolme radanpätkää ja Pimu oli kyllä melkoisen hyvä. :) Ideana oli treenailla tiettyjä ohjauskuvioita radalla ja sujuvasti pääsi siis tekemään kaikkea outoa, mitä ei ikimaailmassa oikeasti tekisi. Torstain valkkutreeneissä Pimu oli taas tosi paineessa, eikä uskaltanut hypätä kunnolla, mutta Mouhistreenit taas korjasi tämänkin vian.

Ekaan rataan käytettiin eniten aikaa ja se olikin myös hankalin. Yllärinä päästiin Pimun kanssa pätkissä rata loppuun asti, vaikka meinattiin jäädä jumiin jo viidennelle esteelle, kun eräs vaan ampui ihan täysiä putkeen mun epätoivoisista ohjausyrityksistä huolimatta. Markonkin mielestä Pimu oli vähän tuhma kyseisessä kohdassa. Saatiin tämä kuitenkin lopulta onnistumaan saksalaisella ja heti sen perään pakkovalssilla kun vaan pidin katseen koirassa ja karjuin kunnolla. Loppuradalla tehtiin mm. parit persjätöt, japanilainen ym. hankalia ohjauksia, joita yleensä sujuvasti välttelen.

Toisella radalla treenailtiin takaakiertoja ja niiden yhteydessä vastakäännöstä ja valsseja. Sekin meni yllättävän hyvin. Yksi päällejuoksurima itsepäisesti tuppasi tippumaan, mutta saatiin sekin lopulta pysymään. Muuten Pimu oli kyllä oikein hieno.

Viimeisellä radalla sitten sylivekkejä, joita myös jostain syystä välttelen, vaikka Pimu kääntyy niillä paljon paremmin kuin perusvalsseilla. Tällä radanpätkällä ei yhtään rimaa alas ja kepitkin onnasi vaikeasta avokulmasta joka kerta. Huisia! Radan toinen kepeillevienti ei tosin onnannut kovin hyvin, vaan Pimu oli viereisellä ansahypyllä joka kerta. Olisi vaan pitänyt lähettää kauempaa kepeille, mutta kulma oli niin vaikea, ettei Pimu osannut hakeutua sinne itsenäisesti.

Sunnuntaina päästään vihdoin taas kisaamaan! Ilmoitin Minnin ja Pimun Lagun kisoihin kahteen starttiin. Hieman tulee pitkä matka, kun kisat pidetäänkin jossain melkein Vaasassa asti, joten syytä olisi tulla sitten myös jonkinlaista menestystä. Osallistujia on ainakin sen verran vähän, että todennäköisesti tuloksella on palkinnoilla kakkosissa ja nollalla kolmosissa.

Ei kommentteja: