maanantai 11. maaliskuuta 2013

Ei sit kisattukaan

Eiliset LAGUn kisat jätettiin sittenkin väliin. Aamulla oli lähemmäksi 20 astetta pakkasta ja kisapaikka oli lämmittämätön, joten tein päätöksen säästellä koiria ja jäädä kotiin. Hieman kyllä harmitti, mutta jos Minni olisi kylmässä kisaamisesta mennyt jumiin tai hajonnut pahemminkin, niin vielä enemmän se olisi harmittanut. Kisatulosten perusteeella valioituminen olisi voinut olla ihan mahdollista ja maxi2-luokassa olisi millä vaan tuloksella ollut palkinnoilla. No, toivottavasti näitä pikkukisoja tulee vielä.

Viime viikolla treenailtiin Pimun kanssa torstaina ja lauantaina. Torstaina valkkutreeneissä oli teemana tekniikka ja tehtiin vaikeahkoja pujotteluun lähettämisiä. Ekalla radalla oli hyppy hämynä keppien aloituspäässä ja se piti joko layeroida tai sitten änkeä itsensä siihen hypyn eteen lähettämään koira kepeille. Molemmat versiot saatiin onnistumaan hienosti. Toisella radalla tultiin 90 asteen avokulmaan suorasta putkesta täysiä ja parin metrin päässä ekan välin takana oli toinen putki ansana. Tooosi kivalta siis näytti, ja olin ihan varma, että Pimu ampuu ihan suorilta sinne ansaan. Ekalla yrityksellä jarrutin vauhtia ohjaamalla kepeille ikään kuin poispäinkäännöksellä ja tein takanaleikkauksen ja sehän pujotti tosi hienosti. Oho! Toisella yrityksellä ohjasin suoraan avokulmaan ja sekin onnasi! WTF? Se ei vissiin katsonutkaan sinne ansaputkeen! Kolmannella radalla piti tehdä kepeiltä poispäinkäännös putkeen ja jäädä itse keppien toiselle puolelle. Tätä on joskus tehty, eikä ole ikinä onnistunut. Ei onnannut nytkään. Pimu ei vaan tajunnut yhtään, eikä se muutenkaan tykkää että mä tuun kovin lähelle pujottelussa. Lelulle lopulta irtosi, mutta olipahan hankalaa.

Lauantaina treenailtiin kokoonpanolla Urho, Priima ja Pimu. Kentällä oli valmiina numeroitu rata, joten isot sai tehdä sitä ja Urho kaikkea muuta. Urhon kanssa tehtiin kehikon läpi juoksemista ylösmenokontaktia varten ja nyt se osasi jo tosi hienosti juosta laukalla läpi. Lisäksi se teki ainakin puomin alastulokontaktia, rengasta ja pimeitä putkikulmia.

Priima ei ollut oikein aksatuulella ja sen kanssa oli vähän takkuista. Pimu sen sijaan oli oikein superpätevä! Jouduin vielä ohjaamaan sitä ihan paskasti, kun en jaksanut vaihtaa kenkiä ja yritin juosta rataa vaelluskengillä. Silti rimat pysyi ja muutenkin se oli hieno. Tosi harmi, että sunnuntaina ei päästy kisaamaan. No, eiköhän me sit mennä Tamskin kisoihin parin viikon päästä.

Ei kommentteja: