torstai 5. syyskuuta 2013

Urponen kehittyy

Pikku-U on jostain syystä viime aikoina ollut niin pätevä ja hieno, että ansaitsee ihan oman kirjoituksen. Pakko myöntää, että mäkin alan vähitellen tykkäämään siitä, vaikka osaa se edelleen ärsyttäväkin olla. :) Ehkä voisin jopa kohta alkaa kutsua sitä vain Urhoksi Urpon sijaan, sen verran on aivoja tullut.

Ensinnäkin tiistaina Jussi oli menossa tuuraamaan mua Mouhijärvelle Pimun kanssa, joten Urholle piti keksiä jotain tekemistä. Päätin sitten vaan tokoilla omassa pihassa. Tehtiin ainakin pientä seuraamista, noutoa, luoksetuloa, kaukoja ja jääviä. Pieni oli niin pätevä! Se teki mm. liikkeestä maahanmenon ja seisomisen ihan kisamaisesti, vaikka treenattu on viimeksi varmaan joskus talvella. Luoksetulon teki myös ekaa kertaa ikinä ihan "oikeasti". No, törmäsihän se ja tökkäsi mua ikävästi haaroväliin kuonolla, mutta se tuli suoraan! Avon kaukot sujui myös ihan mallikkaasti ja 650g PK-kapulan nouto tosi siististi ilman mitään vempulointia ja pyörittelyä. Huippua! Ja se palkkaantui lelulla, mikä on niin hienoa. Siitä tulee vielä niin hieno tokoeläin ja niin paljon helpompi kuin Pimu. Harmi kun oma elämäntilanne ei nyt oikein mahdollista mihinkään säännölliseen ryhmään menemistä sen kanssa.

Pimu oli siis tiistaina Jussin kanssa Mouhiksella ja oli kuulemma mennyt sekin ihan pätevästi. Jonkin verran rimaa oli tullut, mutta se on ihan ymmärrettävää, kun sen kanssa pitää olla niin tarkka niiden kanssa, eikä Jussilla ole vielä paljoa kokemusta sen kanssa treenaamisesta. Pääasia, että mielentila pysyy hyvänä sekä koiralla että ohjaajalla.

Eilen mun kouluttamassa ryhmässä oli käynyt kato, joten Jussi tuli Urhon kanssa myös treenaamaan. He tekivät samaa rataa kuin muutkin (3-luokkalaiset) ja oikein hienosti meni. Rimat oli 40-45cm, eikä yhtään alas vaikka kovaa mentiin. U osaa kyllä hypätä niin paljon paremmin kuin Pimu ikinä. Todellinen luonnonlahjakkuus. Osaa jopa jo koota itsensä hypylle, jos tarvitsee kääntyä. Sujuvasti onnistui vastakäännökset ja niistot. Rytmityksissä oli vähän ohjaajalla parannettavaa, mutta muuten aivan loistavaa meininkiä. Kontakteista mentiin A ja puomi ilman vauhtia. Ylösmenot se otti joka kerta, mutta kyllä ne pitäisi treenata oikeastikin kuntoon ennen kuin niitä voi radalla ottaa. Kepit tehtiin kertaalleen kaikki 12 ja hyvällä tekniikalla se kyllä kauhoo matalana eteenpäin. Aloituksia pitää vielä treenata paljon eri kulmista, mutta hyvältä vaikuttaa.

3 kommenttia:

Bea kirjoitti...

Miten aiotte treenata ylösmenokontaktit kuntoon? Hoina vetää puomille ainakin niin lujaa, että vaikka nipinnapin ottaisikin kontaktin siinä, näyttää kovassa vauhdissa kuin ei koskisi eli varmasti tulee ylösmenovirheitä kisoissa. Itse lähetän Hoinan aina puomille hidastaen täysin oman vauhtini eli käytän vaan kroppajarrua ja toivon parasta. :D

Päivi kirjoitti...

Katselinkin teidän jostain agivideosta, että aika hilkulla ollaan puomin ylösmenolla.:) Urhon kanssa ollaan treenattu kehikkoa, mutta vasta maassa, eikä nostettu sitä vielä kontaktille. Maassa ainakin on tajunnut idean, eli osaa ottaa yhden laukan kehikon keskellä. Saa nähdä miten käy.

Heini kirjoitti...

Hyvä Urho!!! Niin ne kakarat kehittyy ja järjenhippuset alkaa löytää toisiaan pääkopassa. :)