maanantai 5. elokuuta 2013

Pienestä oli taas kiinni

Ilman mitään odotuksia lähdettiin Oriveden hellekisoihin lauantaina, mutta eipä ne kisat kovin paskemmin mennytkään ja palkinnoillekin päästiin. Tuomareina Virkkala&Sivonen ja harjoittelijana Hilpi Yli-Jaskari.

Pimun radat oli tuomariharjoittelijan käsialaa ja kovin suoraviivaiset. Ei mitään vääntöä ja kääntöä, vaan reilusti mentiin sinne mihin nokka näyttää. Ekalla radalla osuttiin kuin ihmeen kaupalla alun putki-puomierottelusta puomille, vaikka olin ihan varma, että putkessa ollaan. Olin jo varautunut kurvaamaan suoraan maaliin kun sinne putkeen se kuitenkin menee, mutta eipä mennyt ja jatkettiin rataa. Päästiin muurille asti ihan nollalla, mutta siitä palikat alas. Pimulla on ollut viime aikoina vaikeuksia hypätä muuria treeneissäkin, joten tiesin, että ottaa ponnua palikoista. A:lta sitten lipesi ihan kesken mun valssin alas, mutta jatkettiin kuitenkin matkaa. Lopussa tuli vielä yksi rima jossain kohtaa, mutta muuten selvittiin maaliin asti. Tuloksena 15 ja 4. sija.

Toisella radalla oli samanlainen erottelu alussa, mutta tällä kertaa oli tarkoitus mennä sinne putkeen, joten siinä ei pitänyt olla mitään vaikeaa. Luotin kyllä ihan liikaa putken vetovoimaan, sillä sain kun sainkin Pimun tyrkättyä puomille sen sijaan. WTF? Se oli kyllä ihan liian kilttinä. :D Loppurata treenattiin kontakteja ja vaadin kaikilla alas asti ja pidin vähän aikaa. Hyvin toimi ja meni muutenkin aika kivasti loppuun asti. Muuri oli taas ongelma ja tällä kertaa Pimu juoksi vaan ohi. En vaatinut sitä sitten enää hyppäämään muuria, kun se selvästi on sille suuri ongelma tällä hetkellä.

Sitten pääsi Minni kehiin. Eka rata tuntui tosi helpolta ja perusnollahan siitä väännettiin. Tuloksia kuulutellessa loksahti meikäläiseltä ja Einarilta suu auki, kun kuultiin, että Hamu oli toinen ja Minni kolmas. WTF? Oltiinko me muka niin nopeita? No ei oltu, vaan melkein kaikki hyvät koirakot oli hyllyttäneet. Maria&Luna voitti, joten Hamu sai SERTin ja valioitui! Alle puoli sekuntia hävittiin Minnin kanssa Hamulle ja se aika tuhrattiin ihan selkeästi puomilla kun otin siihen ihan täys stopin. Tuomariharjoittelija ei nostanut "juoksukontakteista" kovin helposti kättä, joten tuurillakin sen olisi voinut vetää. No, onneksi "meidän SERT" meni kuitenkin ihan oikeaan osoitteeseen. Olisi voinut v*tuttaa enemmän, jos sen olisi napannut joku nobody.

Toinen Minnin rata oli vaikeampi, mutta tästäkin selvittiin nollalla. Jotenkin kummasti tällä radalla tuli paljon enemmän nollia kuin ekalla helpolla radalla, joten Minnin sijoitus oli vasta 9. Tupla kuitenkin plakkarissa, joten hyvä näin. Melkein jo luovutin Minnin Einarin ohjattavaksi tälle radalle, kun iski kauhea heikotus ekan radan jälkeen. Syömällä ja juomalla se kuitenkin meni ohi, joten sain startattua toisen radan ja tuplan omiin nimiin. Tosin en tiedä tehdäänkö me sillä enää mitään, kun tuskinpa ollaan kisakuntoisia enää ens vuoden SM-kisoissa, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

Pimun muuriongelma on kyllä tullut taas vähän puskista. Vielä juhannuksena, agirodussa ja KLAGissa en moista huomannut, enkä tiedä mistä se nyt sellaisen taas kehitti. Joskus viime talvena se arasteli SDP:n muuria, mutta pystyi kuitenkin sen hyppäämään kisoissa. Plääh. On tää hankalaa. Ensi viikonloppuna pitäisi kisata LEVEKillä molemmilla. Toivotaan muurittomia ratoja Pimulle.

Sunnuntaina sitten oli tokoilun vuoro. Käytiin Pimun kanssa Tamskin kokeenomaisissa treeneissä Eteläpuistossa. Keli oli edelleen tosi lämmin, mutta onneksi siellä pääsee uimaan. VOI-luokkaan osallistui vain kaksi koirakkoa, mutta paikallamakuisiin tuli vielä Luu lisäksi. Kehään menot ja poistumiset sujui jostain syystä aivan erinomaisesti Pimulta, mutta muuten se oli perushuono.

Paikallamakuu vaati kaksi käskyä kun eräs jäi vaan tuijottelemaan liikkuria. Muuten ihan normisuoritus, vähän levoton tosin. Yksilöliikkeet tehtiin kelin takia kahdessa osassa, mutta ei se meitä pelastanut. Seuraaminen oli vielä tosi hienoa, mutta liikkeestä istumisen seisoi taas kerran. Huoh. Toisella käskyllä toki istui, mutta ei oikeassa kokeessa olisi tuosta mitään pisteitä ropissut. Luoksetulo oli löysä ja stopit sen myötä valui, mutta johtui kelistä. Tästä kohden poikki, ja päästiin välipalkalle.

Ruudulla alkoi toinen setti. Ihan ruudun vieressä oli kehänauhasta pyöritelty pallo ja sinnehän se sitten ampaisi tarjoamaan ikään kuin merkkiä. Toisella käskyllä löysi ruutuun, mutta pysäytin sen liian myöhään ja etutassut valahti nauhan yli. Loppuosuus ok. Hyppy- ja metallinoudot ihan ok, mutta palautti löysästi ravilla. Tunnarissa löysi oman nopeasti, mutta sekin piti sitten pudottaa matkan varrella kertaalleen. Kaukoissa teki I-S-M hyvin, mutta sitten jumiutui maihin ja ehkä vasta viidennellä käskyllä sain sen seisomaan. Loput vaihdot ok. Perushuonoa kisatouhua siis Pimulta, mutta saatiinpahan edes vähän kokeenomaista treeniä. Kokeeseen ei kyllä tällä menolla kannata mennä. Ehkä sitten lokakuussa Kurtille hakemaan säälipisteitä.

Ei kommentteja: