torstai 11. heinäkuuta 2013

Agirotu 2013

Muutaman vuoden tauon jälkeen osallistuttiin viime viikonloppuna Agirotuun, se kun sattui taas olemaan näillä kulmilla. Perjantaina kisasin Pimulla kaksi rataa ja Roihulla yhden. Lauantaina sekä Pimulla että Minnillä yhdet radat ja sunnuntaina joukkuekisassa Pimulla ja Roihulla. Koko viikonloppu siis meni Teivossa.

Perjantaina aloitettiin Pimun hyppärillä. Olin kyllä sitä ennen jo ehtinyt tutustua Roihun hyppäriin, mutta onneksi ei sentään startit menneet päällekkäin. Pimun hyppäri oli oikein kiva, tuomarina Anne Savioja. Sählättiin vaan heti kakkoshypyn jälkeen kolmosesta ohi ja sen korjauksen jälkeen eräs sinkosi jonkin matkan päässä olevaan putkeen. Ei siis kovin vahvasti alkanut. Päätin kuitenkin vetää radan loppuun asti ja vitosesteeltä lähtien tehtiinkin ihan sujuva nolla loppuun asti. Pöh tuota alun sählinkiä.

Sitten Roihun hyppärille, tuomarina Seppo Savikko. Rata oli tosi hankala ja olin ihan pihalla suunnilleen koko radan ajan. Kaiken lisäksi alkoi sataa vähän ennen meidän vuoroa. Alussa päästiin kyllä ihan mukavasti liikenteeseen, joku rima siellä taisi tulla, mutta muuten ihan jees okserille asti. Sen jälkeen otin liikaa haltuun ja vedin Roihun seuraavasta hypystä ohi. Jatkettiin matkaa, joten siitä hyl. Loppurata meni pituuden jälkeen melko ok ja jollain ihme munkilla sain Roihun menemään esteet oikeassa järjestyksessä, vaikka itse olin sata kilsaa myöhässä. Kauhea sählinki koko rata, mutta nytpä olen sit korkannut maxi3-luokan. :)

Ennen Pimun agirataa taivas repesi ihan täysin ja vettä tuli kuin Esterin sieltä. Pimu ressukka oli niin surkeana kun odoteltiin omaa vuoroa, se ei yhtään tykännyt ja itselläkin oli kaikki vaatteet ja kengät ihan läpimärät. Jotenkin kummasti tehtiin kuitenkin todella sujuva rata. Pimu oli niin kilttinä ja seurasi uskollisesti mua, vaikka potentiaalisia putkeensinkoamispaikkojakin riitti. Kai se ajatteli, että radalta ja sateesta pääsee nopeammin pois kun vaan seuraa ohjaajaa kiltisti. Tehtiin nollaa ihan loppusuoralle asti, kunnes odottelin Pimua hypyllä liian kauan ja ennen puomia tuli rima alas. Tää oli taas tällainen todella klassinen "nyt tulee nolla" -ajatuksen aiheuttama rima. Muilla koirakoilla ei mennyt kovin vahvasti, joten Pimu oli lopulta nopeimmalla vitosella kolmas ja päästiin taas palkintopallille.

Lauantaina sitten klo 7.30 taas takaisin Teivoon. Pimun AVO SM -karsintaradalla aloitettiin ja olipahan rata, tuomarina joku ulkomainen ukkeli. Meillä kosahti hyllyksi heti alussa, kun en vaan ehtinyt valssaamaan renkaan jälkeen ja ohjasin ihan päin peetä Pimua putkeen seisten itse suunnilleen putken edessä. Ei siis löytynyt putki kerrasta ja Pimun tassut ehti käväistä viereisellä puomilla. Loppuradan sikahankalat kuviot selvitettiin joten kuten, mutta tehtiin me vielä toinenkin hylly matkan varrella. Olipahan masentavan vaikea rata. Ihan millä vaan tuloksella olisi tältä radalta päässyt AVO SM -finaaliin, mutta ei vaan kyetty.

Parin tunnin odottelun jälkeen pääsi Minnikin kisaamaan. Sen karsintarata oli paljon helpompi kuin kakkosilla, tuomarina Vesa Sivonen. Minni tekikin ihan perusnollan, vaikka ohjaajan juoksu muistuttikin lähinnä lyllertämistä. Nollia tuli niin paljon, että Minni ei yltänyt finaaliin, joten meidän kisapäivä loppui jo heti aamulla. Vein välissä koirat kotiin huilaamaan ja palasin itse vielä seuraamaan loppupäivän kisoja.

Sunnuntaina päästiin sitten kisaamaan joukkueessa ekaa kertaa Pimun kanssa. Meillä oli ihan huippu joukkue ja rata oli ihan kiva, mutta ei mitenkään helppo. Tuomarina Teemu Linna. Pimu aloitti ja päätin senkin kanssa käyttää lähtöavustajaa, kun se kerran oli mahdollista. Se oli virhe, sillä Pimua alkoi ahdistaa Jingin syleilyssä ja kun annoin sille luvan lähteä, se sinkosi ekan hypyn ohi. Plääh. Sitten sählättiin sitä ekaa hyppyä jonkin aikaa, kun yritin lähettää sen sinne kauempaa takaakiertoon, että saisin edes jotain etumatkaa, mutta eihän se irronnut ja veti sen ainakin kerran väärin päin. Lopulta saatiin eka hyppy suoritettua ja päästiin matkaan. Pimu meni oikein kivasti. Kaksi rimaa taisi tulla alas, mutta muuten mentiin ihan sujuvasti maaliin asti.

Seuraavana meni Miikku&Priima, joita en ehtinyt juurikaan seurata, kun piti sählätä Pimun ja Roihun kanssa. En myöskään nähnyt Lauran&Tomun suoritusta kun alettiin sählätä lähtöä Roihun kanssa. Roihu alkoi siinä jotakin häröillä, kun bongasi Miikun radan toiselta puolelta ja meidän lähtö hieman viivästyi. Siinä vaiheessa kun Laura&Tomu oli jo loppusuoralla, mä vielä räpelsin Roihulta kaulapantaa pois ja meni aikaa vielä pitkälti sen jälkeenkin kun Tomu oli jo maalissa. Lopulta sain pannan pois ja päästiin lähtemään. Roihu oli kyllä niin super! Itse sähelsin kaikenlaista ja olin loppusuoralla taas kilsan myöhässä, mutta se meni varmasti esteet oikeassa järjestyksessä, joten nollalla maaliin! Tämä suoritus pelasti paljon meidän joukkueen osalta, vaikka aikaa menikin siinä alkusähellyksessä. Lopulta meidän huippujoukkue oli sijalla 23. Ei siis paskemmin ja ensi vuonna uudestaan!

Ei kommentteja: