maanantai 10. syyskuuta 2012

Hukattuja mahdollisuuksia

Ei ollut toko- ja agilityjumalat tänä viikonloppuna suotuisalla päällä, oon tainnut suututtaa ne pahan kerran. Kolmatta kertaa peräkkäin sössin Minnin kanssa valioitumisen typerällä tavalla ja Pimun VOI-kokeessa varmistelin kapulan kanssa sähläämällä ettei varmasti saada ykköstä. Kyllä tympii nyt todella paljon kaikenlainen koiraharrastaminen. Koirathan oli taas ihan huippuja, mutta miksi itse pitää aina mokata?

Lauantaina tokoiltiin siis Pimun kanssa Hakametsässä. Keli oli ällö, välillä satoi ja välillä ei. Se oli sitten ihan arpapeliä sattuuko juuri omalla vuorolla satamaan. Kenttä onneksi oli ihan ok, eikä kerännyt lätäköitä. Tuomarina Riitta Räsänen ja liikkurina meille tuttu Annukka. Liikkeet oli sekoitetussa järjestyksessä, eikä seuraaminen ollutkaan ekana, joten en sitten viritellyt Pimua juurikaan kehään.

Ruutu 10
Superia! Kävin ennen VOI-luokan alkua näyttämässä Pimulle kehän reunalla missä ruutu on ja ei mitään epäröintiä. Käskytin "seis-maahan" heti kun oli ruudun sisäpuolella.

Hyppynouto 7
Tällä sitten varmistin sen, ettei pisteet riittäneet ykköseen. Eli taas tiputin kapulan kun otin sitä Pimulta!! Voi elämä... Räsänen tarkisti säännöistä paljonko pisteitä voi antaa, olisi halunnut antaa enemmän, koska tämä oli muuten niin hyvä.

Kaukot 7
Ihan alussa kun olin nostamassa Pimua istumasta seisomaan, sen huomio kiinittyi vähän matkan päässä kehästä olleisiin tuttuihin ihmisiin ja meni vähän aikaa, että se huomasi että mä oon käskemässä sitä seisomaan. Teki sitten sen vaihdonkin huonosti ja tuli eteenpäin. S-I-vaihdossa myös eteni, joten yhteensä tuli aika paljon eteen. PÖH, mutta teki kaikki vaihdot kuitenkin ilman kaksoiskäskyjä.

Seuraaminen 8
Ihan jees Pimun seuraamiseksi. Kuulemma mun hidas kävely on liian hidasta. :D

Luoksetulo 8
Tässä sitten Pimu päätti lopullisesti sabotoida ykkösensä. Jätin sen ihan normaalisti, mutta kun pääsin kutsupaikkaan, niin se seisoi siellä! wtf??? Olin taas varma, että meni nollille siinä (ehkä kandeis lukee ne säännöt joskus), mutta onneksi tein kuitenkin liikkeen kunnolla loppuun. Pysähdykset oli hyvät ja pistemenetys siitä alun seisomaan noususta.

Liikkeestä istuminen 0
Tämä oli sitten varsinainen syy miksei saatu ykköstä, mutta onnistuneet hyppynouto tai luoksari olis voinut pelastaa tilanteen, koska tässä kerroin on vaan kolme. Tein ihan normaalisti, ja oli kuulemma niiannut, mutta jäi seisomaan. Olisi siis kannattanut varmistaa ja katsoa, että istuiko, mutta tämä on ollut sen verran varma liike viime aikoina, että sen sitten varmistanut. PLÄÄH.

Metalli 9
Liian hitaasti meni kapulalle, siitä piste pois. Palautusvauhti olikin sitten parempi.

Tunnari 9,5
Jee! Taas se työskenteli pitkään, mutta löysi lopulta. Kapulat oli ringissä. Puoli pistettä vinosta luovutuksesta.

Paikallamakuu 10
Tämä saatiin säälistä. Koepaikalla oli röyhkeitä variksia, jotka aiheutti enemmän tai vähemmän häiriötä varsinkin paikallamakuissa. Pimun vierestä lähti cockeri varisten perään ja Pimu oli myös samalla nytkähtänyt. Räsäsen mielestä oli kohtuuton häiriö, joten ei vähentänyt pisteitä.

Kokonaisvaikutus 8,5

Yhteensä 250,5p VOI2, eli meidän parhaat pisteet tähän mennessä voivoi-luokasta. Kolmella muulla koirakolla meni paremmin, joten ei päästy edes palkinnoille. Pisteiden kuulemisen jälkeen masensi kyllä todella pahasti, en ollut tajunnutkaan että se jäi noin vähästä kiinni. :(

Sunnuntaina sitten Minnin kanssa aksaamaan Nokialle. Kolmoset aloitti, joten oltiin Minnin kanssa vielä kohtuu unessa ekan radan aikaan. Mun mielestä rata oli kiva, vaikka kaikki piti sitä vaikeana. Juuri Minnille (hitaalle koiralle) sopiva ja ihanneaikakin saavutettavissa, eikä radalla ollut puomia, joten kontaktivirheiden mahku oli poissuljettu. Toisin sanoen sertiä tyrkytetään taas nenän eteen, mutta eihän se mulle kelpaa, joten sabotoin radan ottamalla pituudelta kiellon. Kuvittelin taas, että Minni irtoaa sinne Pimun tyylisesti ja lähdin itse jo tekemään valssia keinulle. No ei irronnut ja tuli perässä. :( Tässä sählingissä olin katsovinani, että se olisi koskenut keinuun, mutta tuomari ei tätä nähnyt ja saatiin vaan vitonen + 0,55s yliaikaa. Radalla ei tullut yhtään ihanneaikaista nollaa, joten se olis (taas) ollut nollavoitto ilman tuota sähellystä, johon kului ehkä kolme sekkaa.

Toinen rata oli hyppäri, joten sen pystyi menemään rennosti, sillä hyppynollilla me ei tehdä yhtään mitään. Rata menikin muuten hyvin, mutta jostain syystä Minni jätti kepit kesken vaikka ohjasin ihan normaalisti siinä sen vieressä. Toisella yrityksellä sitten meni loppuun asti, joten tältäkin radalta vitonen + yliaikaa keppien korjaamisesta.

Ensi sunnuntaina Minni kisaa vielä Takkujen kisoissa, mutta sitten varmaan pidetään taukoa. Se on kuitenkin tavallaan "jatkoajalla", joten ei viitsi rasittaa sitä liikaa, jotta pystyttäisiin vielä kisaamaan ainakin ensi kesään asti. Pimullakin on nyt kokeista muutaman viikon tauko, joten olis ihan kiva jos ne juoksut tulis jo. Eilen käytiin pikaisesti tallilla tokoilemassa ja Pimu oli kyllä niin outo, että toivottavasti se olis johtunut vaan alkavista juoksuista, enkä oikeesti olis saanut sitä pilattua ihan kokonaan. Liikkeestä istuminen ei onnistunut sitten yhtään mitenkään ja luoksetulon jätössäkin teki kaikkea häröä.

Ei kommentteja: