keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

VOIvottelun korkkaus

Eilen korkattiin siis Pimun kanssa VOI-luokka Tamskin iltakisoissa. Tuomarina Kari Kielo, josta en tiennyt oikein mitään. Osoittautui kuitenkin reiluksi ja kivaksi tuomariksi. Menin paikalle hermoilemaan hyvissä ajoin ja ehdin katsella melkein koko EVL-luokan odotellessa. Liikejärkkä oli seinällä ja pieni järkytys oli, kun huomasin, että ruutu tehdään vasta viimeisenä. Käytiin heti tullessa Pimun kanssa lenkillä ja sitten se vaan odotteli autossa VOI-luokan alkamista.

Paikkamakuuryhmiä oli kaksi, ja me oltiin ekassa viimeisenä, eli saatiin reunapaikka. Hieman hermoilin kun piti mennä ilman hihnaa kehään ja vähän siinä säädettiinkin kaikenlaista, mutta päästiin lopulta omalle paikalle. Makuu meni ihan normaalisti. Tullessa oli lonkalla ja toinen etujalka kääntyneenä  alle, mutta ei näistä tullut mitään pistevähennyksiä, joten 10 pistettä.

Sitten käytiin pikaisesti pisulenkillä ja taas Pimu autoon odottelemaan. Meitä edellisen koiran aikana otin sen autosta ja leikitin lelulla hallin pihassa. Otin myös ihan parin askeleen seuruita lelupalkalla. Edellisen koiran parin viimeisen liikkeen aikana tultiin halliin sisään ja hengailtiin ilman hihnaa. Vasta ihan viime hetkillä otin sen sivulle ja seurautin kehään.

Seuruulla alkoi, eikä ollut mitenkään älypitkä kaavio. Pimu tuntui ihan hyvältä ja käännöksetkin sujui kivasti. Perusasennot vähän säätämistä ja varmaan vinoja. En katsonut yhtään pisteitä kehässä ollessa ja ylläri oli tosi suuri kun huomasin lapusta, että me saatiin 9!

Sitten liikkeestä istuminen. Käskin Pimun kerran istumaan ennen kuin siirryin suorituspaikalle, joten se tiesi mitä on tulossa. Tehtiin ihan normisuoritus, eli pieni olkapääapu, ja onnasi hyvin. Tästä 8.

Sitten luoksetulo. Stoppi valui ihan normisti, mutta maahanmeno oli superhyvä. Suorituksen jälkeen meille taputettiin, ja olin vähän ihmeissäni, mutta jotenkin kummasti me saatiin tästä 10! En ihan olisi noin hyviä pisteitä antanut, mun mielestä se stoppi kuitenkin valui sen verran.

Tässä vaiheessa aloin jännittää ihan hullusti vielä lisää, kun tajusin, että meillähän menee aika hyvin. Seuraavana hyppynouto. Valkkasin pienimmän mahdollisen kapulan ja sain heitettyä hyvin. Palautusasento taisi olla vino, joten tästä 9.

Seuraavana metalli. Pikkukapulalla taas mentiin ja heitin ihan vinoon oikealle. Pimu haki tosi hienolla innolla, mutta sivulla jäi sellaiseen puoli-istuvaan asentoon. Tästä myös 9.

Tunnari seuraavana. Kapulat laitettiin ympyrämuotoon ja oma oli ylimmäisenä. Kun otin liikkurilta kapulan, Pimu nousi seisomaan ja käskin sen takaisin istumaan. Muutenkin se kyttäili liikkuria kovasti ja kävi joka välissä moikkaamassa. Kääntyminen meni hyvin, ja Pimu pysyi paikoillaan. Lähti hyvin kapuloille ja alkoi haistella. Löysi oman hienosti ja otti suuhun, mutta sitten alkoi kuitenkin vielä tarkastella muita kapuloita ja pudotti oman. Toi sitten jonkun random-kapulan siitä oman vierestä, joten tosi harmillisesti nollille meni. :(

Sitten kaket. Järjestys oli seiso-istu-maahan-istu-seiso-maahan. Alussa tarvitsi kaksi käskyä maahanmenoon ja seiso-istu-vaihdossa meni maahan. Toisella käskyllä kuitenkin meni istumaan, joten ei nollattu. Muut vaihdot meni mun mielestä tosi hyvin. Tästä saatiin 6,5.

Vielä oli se pelätty ruutu jäljellä. Pari kertaa viritin "missä ruutu" kun otin sitä perusasentoon ja hyvin tajusi katsoa oikeaan suuntaan ja löysi ruudun. Se meni sinne tosi hienosti! En olisi vielä pari viikkoa sitten uskonut, että se oikeasti osaa. Laukkasi koko matkan oikeaan paikkaan ja meni kerrasta maahan. Ihan huippua!! :) Loppukävely meni hyvin siihen asti, kun käännyin siitä pois päin. Siihen asti pysyi hyvin maassa ja tuli käskystä sivulle, mutta jotain siellä oli tapahtunut, sillä saatiin tästä 6. Olisko sitten noussut ylös tai varastanut sivulle tulossa? En tajunnut kysyäkään keneltäkään mitä siellä tapahtui, kun huomasin vasta kotimatkalla, että saatiin vain kutonen.

Kokonaisvaikutukseksi tuli 8. Liikkeiden välit oli taas ihan kaaosta, joten siksi varmaan tuo arvosana. Tuomari ei siis kommentoinut/perustellut mitään arvosanoja. Pimu yritti taas koko ajan pois kehästä ja pyöri erityisen paljon liikkurin ympärillä. Käskin sitä välillä maahan ja välillä pidin sivulla, mutta ei juuri auttanut. Tälle pitää kyllä oikeastikin jossain vaiheessa tehdä jotain.

Yhteispisteet 234 ja VOI2-tulos. Koirakkoja oli yhteensä 11 ja me tultiin kolmanneksi! :)

1 kommentti:

Päivi kirjoitti...

Testailua